
עוגת נפוליאון
עם קרם וניל מבושל
המרכיבים-
בצק עלים להפשיר לילה
לקרם –
500 מיל חלב
כפית מחית וניל
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כפית מחית וניל או תמצית
3 כפות קמח
30 גרם חמאה
ההכנה –
בצק עלים מופשר במקרר.
לפתוח את כל הבצק על השיש.
לפרוס ל 3 מנות שוות.
ולהשאיר חתיכה קטנה לפירורים.
להניח על נייר אפיה.
לפזר סוכר מעל.
להניח עוד נייר אפיה מעל הבצקים ומעל עוד תבנית של התנור .
לאפות ב 200 מעלות עד להזהבה
מלאה בערך כחצי שעה.
לקרר היטב.
לקרם מבושל-
לשים בסיר קטן על האש
500 מיל חלב
כפית תמצית וניל
עד חימום סף רתיחה.
בינתיים
לערבב בקערה 4 חלמונים עם הסוכר ,
סוכר וניל כפית תמצית וניל ו – 3 כפות קמח
לערבב היטב עם מטרפה ידנית.
להוסיף כ 5 כפות מהחלב החם לערבב היטב.
להוסיף עוד 5 כפות חלב חם לערבב היטב.
להחזיר את החלמונים לחלב.
לשים שוב על האש ולבשל תוך כדי עירבוב עם מטריפה.
***לא לעזוב כי זה נדבק****
לערבב עד שנוצרות בועות והסמכה זה לוקח כמה דקות.
להוריד מהאש.
להוסיף 30 גרם חמאה
לערבב היטב.
לשים ניילון נצמד שייגע בקרם אחרת יווצר לנו קרום.
להביא לטמפרטורת חדר. שיהיה קר.
לשים קרם על כל שכבות בצק העלים.
גם מלמעלה למרוח מעט ולפזר שבבים של בצק מפורר.
לשמור על מגש ללא מכסה עד התייצבות הקרם.
בהצלחה חני