עוגת אגוזים עם קרם וניל – עמליה מילי סטמקר
מרכיבים-
5 ביצים
2 כוסות סוכר (אפשר כוס וחצי)
2כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
כוס חלב
כוס שמן
100 גרם שוקולד מריר מגורד
50 גרם אגוזי מלך גרוסים או טחונים
הכנה –
בקערה להקציף חלבונים עם כוס וחצי סוכר עד לקבלת קצף יציב
בקערה נפרדת להקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר
להעביר החלבונים לתערובת החלמונים מבלי לערבב…
להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבב קלות
להוסיף שמן חלב שוקולד ואגוזים ולערבב בעדינות
עד לקבלת תערובת אחידה
לשמן תבנית… אני השתמשתי מלבנית בינונית
לאפות 175° כחמישים דקות
לצנן קצת את העוגה
לקחת חצי כוס מים רותחים וכפית נס קפה שטוחה לערבב… להרטיב העוגה עם כפית
לקרם וניל…
כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
להקציף הכל
לצפות העוגה עם הקרם
לפזר שוקולד מגורד…
אני השתמשתי בכוס אוניברסלית…
אפשר בחד פעמי לשתיה חמה…
להכניס למקרר… כדאי להכין יום לפני הגשה