נעים להכיר, זו עוגת השוקולד האולטימטיבית, לא העוגה האנמית שאתן מכירות מימי ההולדת.
היא מפוצצת קקאו וטעם קוקוסי עשיר ואף אחד לא מאמין שהיא פרווה וטעימה כלכך! תגידו ביי לעוגת השוקולית והעוגה הכושית.
מתכון שהמצאתי משילובי כמה מתכונים ואלתורים 🙂
עוגת שוקולד מנצחת של נאדין מלמד
ממליצה למדוד את הרכיבים בכוס זכוכית גדולה לשתיה חמה, ככה יוצאת כמות גדולה יותר ועוגה גבוהה יותר.
מרכיבים-
4 ביצים שלמות בטמפ' החדר מוקצפות
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כוס שמן
5 כפות קרם קוקוס/שמנת לבישול
חצי כוס קקאו (לא פחות! לכן היא שוקולדית כלכך).
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס מים רותחים
מערבבים את הרטובים למעט המים הרותחים היטב במקצפה.
מוסיפים קקאו וקמח ומערבבים קלות ובעדינות רק עד הטמעה (ערבוב יתר יצור עוגה קשיחה).
שופכים את המים הרותחים ומערבבים שוב קלות.
הבלילה אמורה להיות נוזלית וזה בסדר.
שופכים לתבנית 24 עגולה או מלבנית בינונית ואופים כ – 30 דקות על 170 מעלות.
או עד שהעוגה מתייצבת במרכזה.
לקרם-
חצי פחית קרם קוקוס וטבלת 100 גר' שוקולד מריר.
להמיס בפולסים של 30 שניות במיקרו ולשפוך על העוגה.
לקשט בקוקוס.
2 תגובות
מה אפשר במקום קרם קוקוס?
חלב