פול מדמס מהמטבח המצרי
מאכל שווה וטעים – מוגש עם חומוס,טחינה פיתות טריות והמון
המרכיבים-
חצי קילו פול מצרי יבש(לקיצור תהליכים אפשר להשתמש בפול מקופסת שימורים)
2-3 שיני שום כתוש
מלח,פלפל
כפית כמון
מעט פלפל חריף
מיץ לימון
להגשה-
טחינה מוכנה או חומוס
ביצים קשות
בצל
סחוג
חריף
פטרוזיליה ,נענע יבשה
ההכנה –
משרים את הפול לפחות 12 שעות
מבשלים בסיר עד לריכוך -אפשר בסיר לחץ לקיצור התהליך .
לאחר הבישול לסנן את המים.
מחממים שמן זית ומוסיפים שום כתוש וכוס או יותר מהפול המבושל.
מערבבים ומועכים מעט יחד עם התבלינים .ומיץ לימון.
מגישים חם מעל החומוס עם כל התוספות
פול מדמס