לחמניות לפסח
מאת- סימה ארביב
*
המרכיבים-
שקית קמח למאפי שמרים כשר לפסח ללא גלוטן
אם אין את הקמח בחנויות להשיג – מחליפים בקמח ללא גלוטן למאפי שמרים +קוביה של שמרים טריים.
כפית מלח
חצי כף סוכר
2 ביצים
1/4 כוס שמן
1 כוס מים
צילום של הקמח –
לחמניות ללא גלוטן – לחמניות לפסח
ההכנה –
לשים בתוך מעבד מזון או מיקסר את הקמח.
להוסיף חצי כפית מלח
חצי כף סוכר
לערבב מעט
להוסיף 2 ביצים
1/4 כוס שמן
1 כוס מים
אני משתמשת ב- כוס חד פעמי חם
לערבב הכל יחד בין 7 ל 8 דק עד שהתערובת הופכת להיות ממש כמו בלילה של עוגה.
להעביר לקערה לרסס מעט שמן למעלה לנוח חצי שעה לכסות בניילון
לקחת תבניות חד פעמיות בגודל לחמניה ממש קטנות . 5-6 לחמניות
לשים בתחתית נייר אפייה. להעביר את הבלילה לתבניות
להניח על התבנית של התנור ולתת להם לנוח חצי שעה מכוסות.
למרוח ביצה קורט מלח ולפזר סומסום
להכניס לתנור על 160-170 בערך חצי שעה .
להוציא לכסות עם מגבת רבע שעה.