כל שישי מככבת, אני לא מתייאשת להכין אותה והיא אף פעם לא מאכזבת!
עוגת גבינה אפויה…….מתכון שלי מאת טלי רויטל יעקב
המרכיבים-
7 ביצים מופרדות ( מי שרוצה פחות גם 6 זה בסדר)
750 גרם גבינה לבנה ( אני השתמשתי ב3 גביעים קטנים של 5%)
חבילת אינסטנט פודינג וניל
רבע קרטון שמנת מתוקה ( הקטנה, או שליש כוס חד פעמי קר)
4 כפות גדושות קורנפלור.
פקק תמצית וניל
כוס סוכר
עוגת גבינה מוצלחת שאף פעם לא מאכזבת !
ההכנה –
להכניס לקערה את הגבינה והחלמונים ולערבב לזה להוסיף תמצית וניל,
אינסטנט פודינג, קורנפלור ושמנת מתוקה ולערבב הכל ביחד בעדינות בתנועות קיפול.
במערבל להקציף את החלבונים עם כוס סוכר להוסיף את הסוכר בכמה פעמים לא בבת אחת.
ואת הסוכר לא להכניס מהתחלה רק שנוצר קצת בועות).
את הקצף להכניס לקערה עם הגבינות….כל פעם שליש מהכמות ולקפל….
כשהכל הופך בלילה אחת לשמן תבנית (סגורה כמו סיר ג'חנון) ולשפוך את הבלילה. אני רק מיישרת עם מרית מלמעלה בעדינות.
לשים מים חמים בתבנית של תנור שחורה ולהניח את התבנית עם הבלילה בתוך התבנית עם המים.
10 דקות ראשונות 200 מעלות כשלמעלה משחים טיפה ועוד שעה בחום 160 מעלות.
לאחר האפייה להשאיר בתנור סגור כחצי שעה בלי לפתוח! אחכ שעה על השיש וכמה שעות במקרר….שבוע טוב
תשובות לשאלות נפוצות;
אין קמח בעוגה
*התבנית 24 אבל גם בחד פעמית יוצאת מושלמת.
מדף ראשון מלמטה על טורבו. משמנת טוב טוב את כל התבנית עם מחמאה/חמאה. אני מחממת את התנור עם המים החמים כחמש דקות לפניי שאני מכניסה את התבנית עם הבלילה.
הסבר קצר על המים החמים לכל השואלים…..מים רותחים הופכים לאדים, מה שמבטיח ששולי העוגה לא ייאפו מהר יותר מהמרכז (מה שיכול לגרום לעוגה לתפוח, לקרוס ולהיסדק).
כמו כן, האפייה באמבט מים תבטיח שדפנות העוגה יישארו בהירות.
תגובה אחת
האם כל האפייה בטורבו?תודה