סמבוסק חומוס מושלם – שושנה כהן
המרכיבים-
קילו קמח
כפית וחצי שמרים יבשים
1/4 כוס שמן
כף מלח
כף סוכר
3 כוסות מים
מילוי-
חצי ק"ג גרגירי חומוס מבושלים
2 בצלים קצוצים
כפית כמון
כורכום\מלח פלפל
פפריקה חריפה /פלפל חריף
סמבוסק חומוס עיראקי המקורי
ההכנה –
נשים במיקסר שמרים עם קצת מים וסוכר ונחכה להתססה כמה דקות.
נוסיף את שאר המרכיבים ונתחיל לישה איטית עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
נשים להתפחה כשעה .
נכין את המילוי- נטגן בצלים בשמן זית
נרסק את החומוס במעבד מזון ונוסיף בצל מטוגן ותבלינים.
נרדד בצק למלבן גדול.
נקרוץ עיגולי בצק ומהם נכין את הסמבוסק.
נשים מלית במרכז ונסגור לחצי. נהדק היטב.
נחמם שמן בטיגון עמוק ונטגן משני הצדדים.