אורז עם בשר טחון חלומי – מאת נועם זיגדון
כוס חד פעמית חמה
קרדיט לשני אביטן על ההשראה למתכון
המרכיבים-
½ ק"ג בשר טחון
1 בצל בנוני קצוץ
2 כוסות אורז
צרור פיטרוזליה/כוזברה קצוצה
1 כף תבלין שווארמה
¼ כף צ'ילי מתוק גרוס
2 כפות סילאן
¼ כפית קינמון
1 כפית אבקת מרק
½-3 כוסות מים
פלפל שחור
3 כפות שמן
מלח
ההכנה –
לטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה
להוסיף את הבשר ולטגן אותו עד שיתפורר וישנה את הצבע לאפור
להוסיף את התבלינים הסילאן והירק
לערבב היטב ולבשל כ-5 דקות
להוסיף את המים להביא לרתיחה
לברור ולשטוף את האורז טוב
להוסיף לסיר
לערבב
לבשל על אש גבוהה סיר פתוח עד שהמים מגיעים לגובה האורז
לכסות את הסיר להעביר ללהבה בנונית אש נמוכה כ-25 דקות
באהבה נועם זיגדון