ניסיתי אין ספור מתכונים לעוגת שוקולד, וזאת עלתה על כולנה! גבוהה, רכה, קלה!! ונמסה בפה.
מתכון באדיבות נעמי ברוכין
עוגת שוקולד הכי מוצלחת!
המרכיבים-
6 ביצים
שקית סוכר וניל או כף תמצית ווניל
2 כוסות סוכר- אפשר גם כוס וחצי
שלושת רבעי כוס שמן
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים או מים
2 וחצי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
כוס קקאו
ההכנה –
להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד שמקבלים קצף יציב ולבן 8-10 דקות.
להוסיף וניל ושמן בטיפטוף. להוסיף מיץ תפוזים.
להוסיף את היבשים. עד שמקבלים בלילה חלקה.
ליצוק את הבלילה לתבנית משומנת עם חור – תבנית אנג'ל
לאפות בתנור שחומם מראש 160
לשעה.
לקרר לטמפרטורת החדר לחלץ את העוגה מהתבנית להפוך ולמרוח
את הגאנש על העוגה.
גאנש-
כוס שמנת מתוקה וכוס שוקולד ציפס- 200 גרם שוקולד מריר
לחמם במיקרו שמנת לדקה או שתיים לערבב עם השוקולד טוב.