פוקצ'ות מתובלות

פוקצ'ות מעולות / מירי משה

(כ-9 פוקצ'ות מאורכות)

בכלום עבודה יוצאות פוקצ'ות מדהימות שממלאות את כל הבית בריח של תאבון וברעש של בטן מקרקרת.
הפוקצ'ות הכי יפות כשהן פרועות ולא סימטריות, כך שחסכתם זמן, עבודה ודייקנות.

❤️?? כייף שאתן מפרגנות, זה נותן לי חשק לעבור שוב על גלריית התמונות שלי ולכתוב עוד מתכון מוצלח כדי שכולם יכלו להינות??❤️

המתכון:

החומרים לבצק:
כף וחצי שמרים
3 כפות סוכר
כוס וחצי מים חמימים
4 כפות שמן זית
4 כוסות קמח
כפית מלח

מכינים את הבצק:
בקערה שמים שמרים, סוכר ומים פושרים, מחכים לתפיחה 3 דקות.
מוסיפים את השמן ומעל מנפים  את הקמח.
יוצרים גומה קטנה בקמח ומבליעים את המלח.
לשים עד לבצק חלק.
מתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק לכ-9 חלקים שוים.
מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה (לא משומן).
בידיים רטובות, משטחים לצורת פוקצ'ה ארוכה וצרה.

אם הבצק לא נמתח בקלות, עוצרים וממתינים 2-3 דקות (שהגלוטן ישתחרר) ומותחים שוב עד לתוצאה הרצויה.

מורחים שמן זית ומתפיחים שוב על התבנית עוד כ15 דקות.
מכניסים לתנור חם (220°) לכ15 דקות.
לקראת סוף האפיה, מוציאים ומורחים שוב שמן זית ומפזרים מעט מלח גס ומחזירים לתנור לעוד כ2 דקות.

לפוקצות מתובלות:
לערבב בקערה:
שמן זית
שום כתוש
טימין
רוזמרין
מעט מלח גס
אורגנו
וכו…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *