ריח של שבת באויר והריחות מעלפים
קציצות בשר ברוטב – אילנית כרבי
המרכיבים–
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים
תפוח אדמה
בטטה קטנה
מעט פטרוזיליה
3 כפות פירורית מתובלת
ביצה
מלח
פלפל שחור
מעט ראס אל חנות או כמון
תבלין פילדלפיה ומעט זנגוויל – לא חובה
לסיר-
2 בצלים
כף סילאן
כורכום
מעט כמון
כף מרק עוף
ההכנה –
תערובת הבשר נערבב-
חצי קילו בשר טחון, מגרדת 2 בצלים גדולים ותפוח אדמה בינוני,1 בטטה קטנה ( לא לפחד להוסיף את הבטטה. יוצא מעדן) פטרוזליה,
3 כפות פירורית מטובלת, 1 ביצה, מלח, פלפל , מעט ראס אל חנות או כמון, תבלין פילדלפיה ומעט זנגוייל .
מערבבת הכל ונותנת לזה מנוחה של כחצי שעה.
לאחר מכן קורצת עיגולים ומטגנת בשמן עמוק.
לרוטב:בסיר רחב מטגנת 2 בצלים , כשזה זהוב מוסיפה כף סילאן ,כורכום ומעט כמון.
מערבבת ומנמיכה את האש עד שהבצל מגיר נוזלים. מוסיפה כוס מים רותחים עם כף מרק עוף.
מערבבת ומוסיפה את הקציצות . מפזרת פלפל שחור גרוס ומבשלת על אש נמוכה 30 דקות .
מנה היסטרית