חלה מתוקה היא יפה וחגיגית
מאת – אורטל מושיקה
תבנית קפיצית 26
המרכיבים-
5 כוסות קמח לבן (כוס אוניברסלית)
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר
חצי כף מלח
ביצה אחת
שליש כוס שמן
כוס וחצי מים פושרים
למריחה מעל : חלמון (צהוב) כפית מים.
סומסום ,או מה שבא לכן.
אחרי האפייה : חצי כוס מים חצי כוס סוכר לבשל על הגז ולקרר.
ההכנה –
במיקסר וו לישה נשים , קמח ,שמרים ,סוכר נערבב, נוסיף ביצה שמן ומלח
ואז את המים נוסיף בהדרגה ,צריך להתקבל בצק רך וקצת דביק.
לתת למקסר לעבוד כ 8 דקות לפחות כדי שהגלוטן יתפתח ותצא חלה רכה .
את הבצק נתפיח שעה או לפי הטמפרטורה הנוכחית ..
נחלק את הבצק לשמונה חלקים שווים.
כל חלק נגלגל לכדור נסדר בתבנית עגולה עם נייר אפייה סביב כעיגול כמו בתמונה ,
נתפיח לעוד 30 ד' ונמרח בחלמון מפזר סומסום ,קצח, פרג גרעינים אפשר לקשט כל כדור במשהוא אחר.
נאפה בחום של 175 מעלות כחצי שעה .
בגמר האפייה שהחלה חמה למרוח אותה בסירופ שהכנו ( שלב זה לא חייבים למי שלא רוצה מתוק )
באהבה אורטל