קרואסון גבינה מלוח זה הלהיט שלנו בשבת
מתכון מאת – טובה ניסים
המרכיבים-
קילו קמח
כף מלח
2 כפות שמרים
חצי כוס שמן
1 שמנת חמוצה
3 כוסות מים בערך.
מילוי –
גבינה צפתית או בולגרית
ההכנה –
ללוש את הבצק לבצק רך ונעים ולא דביק . התפחה מכוסה כשעה.
לחלק ל 5 כדורים..
כל כדור לפתוח לעיוגל גדול לחתוך ל8 משולשים .
למלות בקצה בגבינה בולגרית או צפתית מפוררת ולגלגל לקרואסון.
להניח בתבנית על ניר אפיה.
ולתת לו תפיחה נוספת של חצי שעה.
למרוח ביצה לפזר שומשום ולאפות בתנור עד להזהבה בחום של 200 מעלות.
אם נשאר אפשר גם להקפיא .