פשטידת פילו וגבינות ממש כמו בורקס מים
המתכון של אילנה טל
המרכיבים –
חבילת בצק פילו
250 גרם גבינת חמד / מלוחה מגורדת בפומפייה
1 גביע קוטג' 5%
1 שמנת לבישול
3 ביצים
חופן בולגרית מגורדת 50 גרם
פלפל שחור
חופן גבינה צהובה מגורדת לחלק העליון 100 גרם
של הפשטידה
ההכנה–
לערבב יחד את הגבינות והביצים
לא להיבהל התערובת מעט נוזלית
משמנים תבנית עגולה מספר 30 ומניחים דף פילו אחד בתחתית כולל הדפנות
את כל דפי הפילו הנותרים מפרידים וטובלים אחד אחד בתערובת ממש כמו שזה נשמע
סליחה על ההשוואה אבל כמו סמרטוט בדלי מים
וכך מרימים ומניחים ברישול על דף הפילו.
לא נורא אם העלים נשברים פשוט טבלו בתערובת ותניחו בתבנית בכל צורה שתרצו
מעל פזרו גבינה צהובה מגורדת והכניסו לאפייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד הזהבה