קדרת צלי כתף 5 נדירה במיוחד לחג
צלי כתף בקר בתנור
מאת – מייטל פרידמן
המרכיבים-
נתח צלי 5
3 בצלים
גזר
סלרי
שמן זית
חרדל דיז'ון
פלפל שחור גרוס
גרגירי כוסברה
עלה דפנה
פלפל אנגלי
מלח גס
שיני שום
כוס יין אדום
2 כפות חומץ בלסמי
פטריות
תפוחי אדמה
ההכנה –
פורסים 3 בצלים, גזר אחד, 2 ענפים של סלרי ומניחים על תבנית.
בקערה לערבב – : 3 כפות שמן זית, 3 כפות חרדל דיז'ון, כפית פפריקה,
חצי כפית פלפל שחור גרוס, רבע כפית גרגירי כוסברה וחצי כף מלח גס,
מעסים את הנתח.
עושים בנתח 4 חורים עם סכין ומשמים בתוך החורים שן שום.
צורבים את הנתח על המחבת חמה רותחת עד שכל צד מזהיב.
אחרי ההזהבה מוסיפים עלה דפנה פלפל אנגלי, כוס יין אדום עם 2 כפות חומץ בלסמי.
מבשלים 2-3 דקות בתוך היין מכל צד. מעבירים את הנתח לתבנית שהכנו עם הבצל ,
שופכים לתוכה את הנוזלים, אוטמים היטב ומכניסים לתנור.
ניתן לוותר על היין במידה ולא אוהבים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל230 מעלות לחצי שעה.
לאחר חצי שעה מורידים לחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי. לאחר שעה וחצי מוסיפים תפוחי אדמה ,
פטריות וענפי רוזמרין. לאחר שעה וחצי מורידים ל 140 מעלות למשך חצי שעה נוספת.
לאחר שעברה חצי שעה מוציאים מהתנור וממתינים רבע שעה.
לאחר מכן פורסים את הנתח ומגישים.