טעים וגם בריא – ללא כמויות של שמן תנסו ותראו .
המתכון מאת – נירה כהן
המרכיבים-
3 קישוא
2 בטטה
כרשה גדולה,
3 גזרים
3 שיני שום
בצל .
2 כוסות בורגול עבה(שטוף)
4 כוסות מים רותחים
מלח,פלפל,
כף אבקת מרק בטעם עוף ,
רבע כפית כורכום
כמון
קמצוץ של הל .
ההכנה –
מגרדים 3 גזרים (עבה) מכניסים לסיר יחד עם
בצל גדול חתוך דק. מטגנים בסיר שטוח עד הזהבה .
מוסיפים תבלינים מערבבים ושופכים את הבורגול והמים .
לבשל 20 דקות .
חותכים בטטה וקישוא לקוביות ,כרשה לעיגולים בעובי סמ ,מרססים שמן ושמים בתבנית.
עם שום ומלח ,מכניסים לתנור חום גבוה ואחרי 10 דקות מורידים חום עד שמוכן (לא מושי מידי )
מערבבים בעדינות את הירקות האפויים עם הבורגול ,בתאבון כמובן שתבלינים לפי הטעם אם חסר אז להוסיף .
השתמשתי ב2 וחצי כפות שמן בסך הכל (מנסים לשמור על בריא )
בהצלחוש