פרסבורגר אגוזים זו עוגת שמרים הונגרית משגעת
בצק שמרים שבוא פריך ועשיר
מאת – ירדנה ג'נאח
המתכון של ליטל אשואל תודה
הכנתי גם רולדה אחת עם נוטלה
המרכיבים-
לבצק:
7 כוסות קמח לבן
1 כוס סוכר לבן
3 כפיות שטוחות שמרים יבשים
400 גרם חמאה/מחמאה קרה קוביות( זכרו ל 4 עוגות)
2 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 וחצי כוסות מי ברז
למלית אגוזים –
300 גרם אגוזי מלך
300 גרם אגוזי פקאן טבעי
2 כוסות סוכר (אפשר כוס )
1 כף קינמון
4 חלבונים
אופן ההכנה –
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, סוכר, שמרים, מלח וחמאה קרה ומפעילים על מהירות בינונית,
לשים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומים ולשים לבצק רך ונעים.
מחלקים את הבצק ל4 וכל חלק מרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן (כמו מלבן לעוגת שמרים) ומכניסים למקרר לשעתיים.
כלומר, צריכים להיות לכם 4 מלבנים שכל אחד מהם בין שני ניירות אפייה.
בנתיים מכינים מלית אגוזים:
300 גרם אגוזי מלך
300 גרם אגוזי פקאן טבעי
2 כוסות סוכר
1 כף קינמון
4 חלבונים
אופן הכנת המלית:
במעבד מזון טוחנים דק את האגוזים והפקאן עם הסוכר,
מעבירים לקערה ומוסיפים את הקינמון והחלבונים ומערבבים היטב. התערובת תעשה דביקה ומעט מריחה.
מוציאים מלבן מלבן מהמקרר, מורחים רבע מתערובת האגוזים על כל פני כל מלבן.
הגלגול: עדיף לגלגל את הפרסבורגר בעזרת נייר האפייה, ממש כמו שמגלגלים רולדה.
מועכים טיפה עם הידיים כדי שתהיה שטוחה מלמעלה.
מורחים בחלמון ביצה ועושים דוגמה בעזרת מזלג
אופים ב180 מעלות למשך חצי שעה.
חותכים ואוכלים כשהמאפה הצטנן לחלוטין.