מרק בצל חורפי ומנחם
צילום תמונה קרדיט – Maya Hartogs
המרכיבים-
קילו בצל פרוס דק
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
לקרוטונים
לחם או בגט פרוס
גבינת פרמזן או צהובה גאודה או פקורינו
ההכנה –
נטגן את הבצל עם חמאה עד שהופך לזהוב ויפה תוך כדי בחישה כל הזמן.
לאחר מכן נוסיף כוס יין. נתבל במלח ופלפל שחור גרוס .
נערבב בחצי כוס מים את הקמח ונוסיף וגם נוסיף מים רותחים בערך ליטר וחצי.
נבשל עד שהבצל מתרכך בערך חצי שעה.
נגיש עם טוסט ומעליו גבינה טבול בתוך המרק
או קרוטונים עם גבינת פרמזן מגורדת.