מתכון לקוזונאק רומני אורגינל

מיכל נדלר

מתכון לקוזונאק רומני אורגינל

קוזונאק הוא אחד ממאכלי הפאר של רומניה

קבלו את המתכון שעובר שנים מאם לבת

״הקוזונאק המולדבי של סוניה ״

מאת – מיכל נדלר

להכנת 2 עוגות ענקיות

המרכיבים –

ק"ג קמח מנופה (חשוב מאד)

4 חלמונים

כוס סוכר

200 גר חמאה מומסת

רבע כוס שמן

2 כוסות חלב

50 גר' שמרים טריים

שקית אבקת וניל

גרידה מחצי לימון

מיץ מחצי לימון

כף רום

קורט מלח

 

למלית

200 גר אגוזים טחונים

כוס סוכר (עדיף אבקת סוכר )

שקית אבקת וניל

כף קקאו

4 חלבונים

ההכנה –

לקערת המיקסר מכניסים את הקמח ,ביצים ,סוכר, חלב, שמרים ,וניל ,גרידת הלימון ,מיץ הלימון ,

לשים עד שהבצק מתגבש ,אז מוסיפים את המלח .

מוסיפים לאט את החמאה המומסת והשמן

ממשיכים ללוש כ 10 דקות עד שהבצק רך וחלק .

מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח .

הכנת המלית :

בקערה שמים את האגוזים הטחונים ,עם הסוכר , ,וניל והחלבונים ,

מערבבים עד ליצירת משחה ,אם עדיין יבש מדי ,אפשר להוסיף חלב ,לפי הצורך .

 

מחלקים את הבצק ל 4 חתיכות שוות .

משטחים כל רבע עם היד ובמערוך  עד לעלה גדול בעובי חצי ס"מ בערך ,מורחים מהמלית, ומגלגלים .

מכל 2 רולדות יוצרים בורג .

מניחים בתבנית אינגליש גדולה וגבוהה (בגודל של לחם או חלה )

מצופה עם נייר אפייה ומשומנת ומניחים להתפחה נוספת .

מורחים מעל ביצה ומפזרים סוכר .

מחממים תנור ל 170 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו ),עד להזהבה .

צילום – שרה סורינה בר-און

4 תגובות

  1. כאשר במתכון כתוב שקית אבקת וניל, למה הכוונה?
    לסוכר וניל או לאבקת אינסטנט פודינג וניל?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *