תפוחי אדמה שלא תפסיקו להכין
המתכון של – מלי מאירוב
המרכיבים-
כ- 20 תפוחי אדמה בייבי או 5 גדולים
רבע כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
לקערה לערבב –
רבע כוס שמן זית
3 שיני שום כתוש
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח גס
גרידה מלימון
ההכנה –
נבשל תפו"א במים עד ריכוך. נסנן ונחתוך לחצי את הבייבי ואת הגדולים נחתוך לרבעים.
בתבנית עם ניר אפיה נשים רבע כוס שמן זית .נפזר פלפל שחור גרוס ונניח את תפוחי האדמה שהקליפה כלפיי מעלה ..
נאפה בתנור 220-200 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב מלמטה.
.אפשר טורבו.. רצוי מדף ראשון מלמטה אני מתחילה רגיל ועוברת לטורבו לקראת הסוף שישחים יותר.
בקערה נערבב רבע כוס שמן זית עם 3 שיני שום כתוש..
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה ..מלח גס .וגרידת לימון מחצי לימון..( אפשר לוותר על לימון או שום לפי טעמכם)
שתפוחי האדמה יצאו מהתנור נשפוך עליהם מהתערובת נערבב או נבריש שהכל יהיה מכוסה .. בתיאבון
תפוחי אדמה צלויים שלא תפסיקו להכין אמא'לה כמה טעים