עוגת מוס שוקולד אפויה עם פירורים כזאת מדהימה לא הכנתם
מאת – כרמלה כרמלה
המרכיבים –
3 כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
6כפות סוכר
השוקולד –
200 גר שוקולד מריר
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
2 כפות קקאו
100 גר חמאה
4 צהובים חלמונים
2 כפות ברנדי או קוניאק
2 כפות קמח תופח
חלבונים
חצי כוס סוכר
ההכנה–
ללוש מצרכי הבצק עד שמקבלים בצק חלק, במידת הצורך להוסיף מעט מים, רבע מהבצק לעטוף בנילון נצמד ולהכניס למקפיא.
את יתרת לרפד תבנית אפיה משומנת, ולהניח בצד.
קוטר 26 קפיצית
בסיר קטן
לשים 200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
2כפות קקאו
להמיס על להבה קטנה ביותר ולבחוש עד שלא ישארו גושים.
להסיר מהגז להוסיף 100 גרם חמאה, לבחוש עד המסת החמאה ולצנן .
להוסיף 4 חלמונים ,2 כפות קוניאק, 2 כפות קמח תופח, ולערבב עד לאיחוד .
להקציף 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב, להוסיף לקצף את תערובת קרם השוקולד ולערבב בתנועות עטיפה.
להעביר את התערובת לתוך התבנית מעל הבצק.
להוציא מהמקפיא את הבצק ולגרד על השוקולד במגרדת גסה. לאפות בטורבו 165 מעלות כשעה .
בהצלחה!
לאחר שתכינו ספרו לי איך יצא.
כרמלה
תגובה אחת
העוגה נראית חגיגית וטעימה מאוד