תבשיל פרגיות עם תפוחי אדמה בקלי קלות

צילום – מלי מאירוב

 

תבשיל פרגית עם תפוחי אדמה בקלי קלות

המתכון  מקור מאת – מלי מאירוב 

המרכיבים-

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

רבע כוס שמן זית

3 בצלים

פלפל אדום

פלפל שחור

מלח

כורכום

כפית פפריקה מתוקה

צ'ילי גרוס

כפית גריל עוף

סלסלת פטריות

כף אבקת מרק עוף

700 גר' פרגיות חתוכות ל-3.

2 עגבניות

כף סילאן

ההכנה –

 

נרתיח סיר עם מים וחצי כפית כורכום ונבשל 4 תפוחי אדמה  כ- 15 דקות.

נעביר למסננת.

.בסיר רחב ושטוח, נשפוך רבע כוס שמן זית או רגיל ונטגן 3 בצלים יחד עם פלפל אדום רצועות עד הזהבה..

נוסיף כפית פלפל שחור גרוס ,חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח..

חצי כפית צ׳ילי גרוס, כפית גריל עוף.

נוסיף על התבלינים 2 כפות שמן ונפתח אותם כמה שניות.

תוך ערבוב אש נמוכה. נוסיף סלסלת פטריות חתוכות גס.

נערבב ונטגן קלות נוסיף רבע כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק.

נוסיף בערך 700 גרם פרגיות חתוכות או 6 סטיק פרגית חתוך ל 3. או חזה עוף.

.ערבב ונטגן כמה דקות משני הצדדים שיקבל צבע .

נגרד 2 עגבניות .

נוסיף את תפוחי האדמה שבישלנו. נוסיף כף סילאן .

נוסיף חצי כוס מים רותחים.

נבשל מכסה סגור להבה נמוכה רבע שעה.

נפתח מכסה ונכניס לתנור לגריל 220 מעלות לקבלת צבע אם צריך נוסיף עוד חצי כוס מים רותחים.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *