צלי בקר עם פטריות

ננה אלקריף

 

בשר צלי עם פטריות 😊😊😊😊

מאת – ננה אלקריף

המרכיבים-

גוש צלי בשר מס 5 קילו וחצי

פלפל אנגלי

3 עלי דפנה

כרפס

בצל

לרוטב –

בצל

פטריות

מרק בצל

שום

סילאן

מרק עוף

כורכום

פפריקה מתוקה

בהרט

פלפל שחור גרוס

פטרוזיליה קצוצה

ההכנה –

שמים קצת שמן בסיר ומטגנים את הגוש בשר משני הצדדים

ואז מוסיפים קומקום וחצי מים רותחים ולבשל את הגוש יחד עם

כמה יחידות של פלפל אנגלי, כמה יחידות של עליי דפנה ,2 גבעולים של כרפס ובצל 1 לא מקולף ,שטוף טוב.

לבשל שעה וחצי שעתיים, תלוי בגוש .

להוציא את הבשר מהציר ולתת לו להתקרר כדי לחתוך לפרוסות יפות

.את הציר לסנן .

לרוטב :לחמם קצת שמן בסיר

ושמים בצל 1 גדול קצוץ גס ,4 שיני שיני שום קצוצות גס,

לאחר כמה דקות להוסיף 2 קופסאות של פטריות חתוכות שטופות לאחר סינון ,

לאחר כמה דקות לתבל :כף וחצי מרק בצל ,

כף מרק עוף ,חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית בארט ,קצת פלפל שחור גרוס ,

לערבב להוסיף את כל הציר בקר

,לתת לתבשיל רתיחה  ולהכניס פנימה את הבשר הפרוס וישר להוסיף חצי צרור פטרוזיליה קצוצה,

לכסות ולבשל על אש קטנה שעה .

בסוף בישול אם הרוטב לא סמיך שמים בכוס כף קונפלור ולפתוח עם קצת מים קרים ומוסיפים לסיר ,לערבב ולאחר 5 דקות לכבות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *