בויוס טורקי – בורקס בעבודת יד הכי טעים שיש
בורקס בצק שמכינים לבד זה הדבר הכי טעים וקרוב למה שאוכלים בטורקיה.
אז בואו ותכינו
לא ממש קשה
מאת –Zmira Basa
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות חומץ
כפית מלח גדושה
כפית סוכר
3 כוסות מים
ההכנה –
לערבב כל המרכיבים וללוש במיקסר 5-7 דקות עד שמקבלים בצק נעים למגע – לא דביק.
לתת מנוחה מכוסה בניילון.
לאחר מכן לחלק 16 כדורים עד 20 תלוי בגודל הבורקס שתרצו.
לשים בתבנית עם שמן שיכסה את הכדורים.
לכסת בניילון ולתת לבצק מנוחה במקרר לילה.
להכין מילוי –
גבינות או תפוחי אדמה או תרד .
מה שאוהבים.
פותחים כל כדור על משטח עם השמן דק דק דק ממש שקוף.
ממלאים בקצה שורה ומגלגלים לכרוכית.
ואז את הכרוכית לשבלול. למרוח ביצה עם שומשום.
אפייה 180 מעלות עד שתראו צבע זהוב ויפה.
מילוי גבינה-
לערבב צפתית/בולגרית עם צהובה ועם גבינה לבנה וביצה .
אפשר בתוספת תרד חלוט וקצוץ
מילוי תפוחי אדמה –
פירה עם בצל מטוגן.- אפשר להוסיף גבינות
2 תגובות
750 מל מים או 600
לא ציינתם איזה כוס
כוס אוניברסלי