חצילים זה הכי, אחי! – חציל פרמזן כשל"פ וללא גלוטן

מנה שקיימת בזכות עצמה, ולא בזכות הפסטה או הקמח!!

המרכיבים :

חציל גדול

פחית עגבניות מרוסקות MUTTI
שן שום טריה
טימין
בזיליקום

200 גרם גבינת מוצרלה/גבינת קשקבל
50 גרם פרמז'ן מגורדת

ההכנה :

מקלפים את החציל שתיו וערב (חצי קילוף)
פורסים לפרוסות בעובי זהה
מניחים על תבנית עם נייר אפיה את הפרוסות וממליחים משני הצדדים
לאחר רבע שעה מייבשים בעזרת נייר סופג והופכים לצד השני, חוזרים על אותה הפעולה גם בצד השני של החצילים.
מזלפים על החצילים שמן זית ומכניסים לתנור ל200 מעלות עד שהם מקבלים צבע יפה.
טוחנים את כל פחית העגבניות שלנו יחד עם השום הטימין והבזיליקום, טועמים ומוסיפים מלח/פלפל על פי טעם.
מגררים את המוצרלה/קשקבל ומניחים בצד יחד עם הפרמז'ן

לוקחים תבנית עגולה/מרובעת בקוטר 25סמ בערך(אם רוצים גדולה יותר פשוט להכפיל את הכמות)
מסדרים חצילים בתחתית ושופכים מעט מהרוטב, מפזרים מהגבינות למעלה וממשיכים לשכבה הבאה, וככה עד שנגמרים לכם החצילים העגבניות והגבינה.
מכסים בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור לחצי שעה/40 דק על 180 מעלות.

מוציאים, נותנים עוד 10דק עד שהגבינה מקבלת חריכה יפה מלמעלה.

מנוחה קלה, ואפשר לטרוף!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *