שיפודי פרגיות "על האש" בלי אש
הכנתי בתנור ויצא מעולה
אפשר לשים גם על האש על המנגל או על פלנצ'ה.
מאת חני קונאשוילי
המרכיבים-
קילו וחצי פרגיות חתוכות לקוביות גדולות
2 בצלים חתוכים לרבעים ומופרדים
תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח.
2 כפות שום כתוש
2 כפות מיונז
חצי כוס שמן זית/קנולה
ההכנה –
לערבב הכל היטב
לשים כמה שעות
או ללילה.
אם אין זמן אז לפחות לחצי שעה.
לשפד את הקוביות על שיפודים להניח על נייר אפיה .
לחמם תנור על 220 מעלות ולהכניס את התבנית לחצי שעה
מכוסה בניר אפיה וניר כסף.
להוריד כיסוי לעוד 10-15 דקות בחום 190 לקבלת צבע שזוף.
בתאבון
מחני