פיש אנד צ'יפס לפחות בעיני הוא אחד המאכלים הכי כיפיים שיש, הוא שומני במידה, הלימון מאזן אותו והרוטב שמוגש ליד תמיד מרענן.
אז מה הופך את הפיש אנד צ'יפס של אנגליה, לכזה שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו ? הבלילה, הדג, והטיגון המדוייק, אבל לא פחות – הצ'יפס.
מרכיבים ל 4 מנות:
קילו דג לבחירתכם, חתוך לרצועות יפות של 100גרם לערך.
כוס משקה סודה מוגז (אפשר להשתמש גם בספרייט למשל)
כוס קמח לבן
2 כפות קורנפלור
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה מעושנת
מלח
פלפל שחור גרוס
4 תפוחי אדמה גדולים
נתחיל מהצ'יפס –
חתכו את תפוחי האדמה לצ'יפס בגודל הרצוי, הכינו לכם בצד תבנית טיגון (מסננת מעל תבנית) טיגון ראשון ב160 מעלות למשך 10דק'.
הוציאו מהשמן ופזרו מעט מלח, הניחו לצ'יפס לשבת בצד למשך רבע שעה, המהדרין יכולים גם לייבש את הנוזלים שתפוחי האדמה מגירים לאחר רבע שעה, זה יעזור בהמשך.
הכניסו לטיגון שני למשך 5 דק' ב175 מעלות והוציאו שוב פעם למנוחה של רבע שעה.
הטיגון השלישי והאחרון יתבצע ממש לפני ההגשה, ואנחנו מחפשים צבע חום-זהוב בדיוק כמו בתמונה – ככה תקבלו את הצ'יפס המושלם!
עכשיו לדג,
הדג שהכי מתאים לפיש אנד צ'יפס לטעמי לפחות זה הבקלה (דג קוד), אבל לצערי בישראל לא תמיד ניתן להשיג בקלות בקלה טרי ואיכותי.
ולכן הרבה פעמים יוצא שאנחנו נשארים עם הקפואים בסופר, אז אם אנחנו הולכים לכיוון הזה מאוד ממליץ ללכת לכיוון של דג בס / מוסר.
מאוד מאוד חשוב, אם משתמשים בדג קפוא, יש להפשירו לחלוטין ולספוג בעזרת נייר סופג את הנוזלים,
כדאי אפילו להכניס למקרר לשעה-שעתיים חשוף על מנת לייבש את הדג באופן מלא.
הייבוש הוא חלק קריטי במנה שכן במידה והדג לא יהיה יבש, הציפוי הקריספי שלנו יהפוך מהר מאוד לספוג, וזה לא נעים ולא כיף 🙂
מכינים את הבלילה – טורפים בקערה גדולה את כלל המרכיבים (הקמח, הקורנפלור, הפפריקה ומעט מלח ופלפל) עד שמתקבלת בלילה במרקם שנתפס יפה על הדג – לא נוזלית מידי ולא סמיכה מידי.
טובלים את הדג בבלילה, אוחזים בקצה הדג ומכניסים לשמן שחומם מראש ל175 מעלות. משאירים בטיגון עמוק במשך 7-10 דק' ומוציאים למנוחה לפני הגשה.
זה כל הסיפור של הדג, כמה פשוט ככה טעים. מי שרוצה, אחרי 3 דק' בשמן ניתן להוסיף טפטופים מהבלילה על גבי הדג, ככה תיווצר עוד שכבה קריספית על הדג וזה לגמרי משדרג.
מוזמנים להגיש עם רוטב בצד לבחירתכם.
אני אוהב את השילוב הבא :
כף מיונז
כף יוגורט
כפית עירית קצוצה
רבע שן שום כתושה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
כף מהמים של ההחמצה של המלפפון החמוץ
לערבב טוב טוב, ולהנות.