סידרתי לכם ארוחה לשבת – מאפה קציצות עם תפוחי אדמה פצצה של טעמים בתבנית אחת

אריאלה גולדמן

מאפה תפוחי אדמה וקציצות ❤

המתכון מאת  – אריאלה גולדמן 

סידרתי לכם ארוחה לשבת – מאפה קציצות עם תפוחי אדמה פצצה של טעמים בתבנית אחת

▪︎ תבנית פיירקס- גודל לבחירתכן 26-28

המרכיבים-

3-4 תפוחי אדמה

3 עגבניות בערך

פלפל ירוק חריף

לקציצות-

חצי קילו בשר טחון

בצל

2 שיני שום

חצי צרור כוסברה

ביצה

חופן פירורי לחם

4 כפות מי סודה

מלח

פלפל שחור

כפית ראס אל חנות

רוטב-

שמן

3 כפות רסק

כפית פפריקה

פלפל שחור

מלח

כוס ורבע מים

 

ההכנה-

– לפרוס תפוחי אדמה לעיגולים בעובי בינוני ולבשל במים רותחים עם מעט מלח כ 25 דקות. לסנן.
– לפרוס עגבניות לעיגולים
– לחתוך לרצועות גסות פלפל ירוק טרי חריף

הכנת כדורי הבשר-
– לערבב יחד בקערה:
חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
חצי צרור כוסברה קצוצה דק
1 ביצה
חופן פירורי לחם
4 כפות מי סודה תוססים
מלח,פלפל שחור גרוס,מעט תבלין ראס אל חנות
– ליצור קציצות ולפחוס מעט עם כף היד

– לסדר בתבנית בצורה מעגלית, תפוח אדמה ,קציצה וכן הלאה
– לפזר פרוסות עגבניה ופלפל ירוק טרי חריף בתבנית.
– להזליף שמן מעל המאפה
– בקערית לערבב 3 כפות רסק עגבניות,כפית גדושה פפריקה,פלפל,מלח וכוס ורבע מים ולמזוג על המאפה.
– לכסות התבנית ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור 190 מעלות- תוכנית אפייה רגילה לשעה.
– להסיר את הרדיד ולאפות עד הזהבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *