הכנתי אחלה פריקסה שבעולם.
מושלם לתשעת הימים
מתכון מאת – חיה סיגלית ואזנה
המרכיבים-
קילו קמח מנופה
כף מלח
שתי כפות סוכר
כף ערק
שתי כפות שמרים יבשים
חצי כוס שמן
שלוש כוסות מים.
ההכנה –
לקערת מיקסר ננפה קמח עם שמרים .
נוסיף את כל המרכיבים – נלוש היטב כ- 8 דקות.
ניתן תפיחה שעה.
נחלק ל 16 כדורים.
כל כדור נרדד וניצור צורת לחמניה אליפטית של פריקסה.
נתחוך פיסות של נייר אפייה
נניח כל לחמניה על נייר אפיה.
תפיחה של חצי שעה.
נטגן בשמן עמוק בחום בינוני. כמו סופגנייה.
בהצלחה.
המילוי-
תפוח אדמה מבושלים חתוכים לפרוסות
ביצים קשות
מלפפון חמוץ
זיתים
טונה מפוררת
אריסה
לימון כבוש.