אסאדו ותפוחי אדמה
אסאדו עם המון בצל ומיני תפוחי אדמה
בבישול ואפיה בתנור
מנה מושלמת
חני קונאשוילי
המרכיבים-
(כמויות כרצונכם)
2 קילו נתחי אסאדו עם עצם טרי
**לא לחתוך לקוביות*** שלם
6 בצלים גדולים פרוסים עבה.
5 שיני שום טרי פרוסים
לתבלינים:
פלפל שחור. פפריקה מתוקה. מעט כמון.
כוסברה יבשה טחונה. מעט פלפל אנגלי.
3 עלי דפנה.
3/4כוס יין אדום (לא חייב. מוסיף המון).
כף רוטב רימונים.
מים.
מלח לסוף.
15 – 10 מיני תפוחי אדמה שטופים היטב.
ההכנה –
לקחת סיר גדול שאפשר לשים גם בתנור.
לחמם היטב.
לטגן במעט שמן את נתחי האסאדו מכל הצדדים עד לצריבה.
להוציא מהסיר. להוסיף את הבצל לטגן לשקיפות.
להוסיף את השום לטגן דקה.
להוסיף תבלינים לטגן מעט להוסיף את היין לערבב.
להניח את נתחי האסאדו.
להוסיף את נתחי האסאדו.
להוסיף מים עד גובה הבשר.
להביא לרתיחה. להנמיך את האש לכסות במכסה
לבלש כשעתיים.
מידי פעם להפוך אותם.
להוסיף מלח.
להוסיף תפוחי אדמה .
לכבות את האש.
אם הסיר יכול להיכנס לתנור מעולה.
אם לא אז
לקחת תבנית גדולה ועמוקה.
לרפד עם נייר אפיה.
לסדר את נתחי האסאדו ומסביב את תפוחי האדמה.
להוסיף את הנוזלים בסיר עד חצי מגובה הבשר.
לסנן את הנוזלי שנשארו בסיר.
את הבצל המבושל להוסיף על הבשר.
להניח נייר אפיה מעל התבנית ומעל נייר כסף.
לסגור היטב.
לאפות בתנור על 220 מעלות כחצי שעה.
להנמיך את חום התנור ל200.
להוריד את נייר הכסף ונייר האפייה .
להשחים מעט מלמעלה.
*****אפשר לעשות את כל התהליך עד האפייה בתנור יום לפני. זה אפילו יותר טעים*****
בהצלחה חני