כל העוגיות שלי אני מכינה מהבצק המצויין הזה .
לא מחליפה בשום מתכון והוא בלי ביצים
מגולגלות תמרים סהרונים ועוגיות,לוקום, ריבה ועוד.גם אוזני המן
המרכיבים –
5 כוסות קמח
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
200 גר' חמאה ,מחמאה או נטורינה מומסת
2 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
מעט מלח
ההכנה –
את כל המרכיבים ללוש לבצק חלק.
לשים במקרר כשעה .
כמה שיותר במקרר הבצק טוב יותר
לחלק הבצק לחלקים וליצור כל סוגי העוגיות.
בחלק אחד מרחתי ממרח תמרים,אגוזים,קינמון, ויצרתי עוגיות מגולגלות .
אפייה 180 מעלות 20 דקות.
בסוג השני קרצי עיגולים שלמים וחלק עם חור באמצע אפיתי שמתי ריבה אבקת סוכר
בבצק האחרון גלגלתי סהרונים לחצי ירח ואפיתי לאחר שמתקרר פיזרתי אבקת סוכר.
אני ממליצה להכפיל כמויות,כך יספיק לכם להמון עוגיות .
אפשר להוסיף שומשום,קוקוס לבצק ,להמתיק עם סוכר
15 תגובות
בצק מעולה מעניין אם אפשר להחליף בקמח כוסמין או קמח ללא גלוטן
מנסים
כן .ניסיתי יצא טוב מאוד וטעים
תודה
היי, תודה. מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
מים
היי, אני ממש רוצה כזה בצק. אני חרדתית מרוד בנושא אפייה. אבקש יותר פירוט. מה לשים ראשון בקערה, מה שני וכן הלאה. האם קודם יבשים? כמה זמן לישה? אפשר באופן ידני? איך להמיס את השמן המוצק? האם יש מרקם שנחשב משובש – נוזלי, דביק, קשה – ואיך לתקן? האם ברידוד צריך לפדר בקמח?
אם את מכינה במיקסר או במעבד תכניסי קודם חמאה עם קמח לפירורים, אחר כך תוסיפים את כל שאר המצרכים.
היי, אני ממש רוצה כזה בצק. אני חרדתית מרוד בנושא אפייה. אבקש יותר פירוט. מה לשים ראשון בקערה, מה שני וכן הלאה. האם קודם יבשים? כמה זמן לישה? אפשר באופן ידני? איך להמיס את השמן המוצק? האם יש מרקם שנחשב משובש – נוזלי, דביק, קשה – ואיך לתקן? האם ברידוד צריך לפדר בקמח?
האם מתאים לתחתית פאי תפוחים?
כן
כשאת כותבת כוסות את מתכוונת למידת כוס אוניברסלי? או פלסטיק למיניהם ואם פלסטיק אז הסור וכמה גרם מדובר?
תודה רבה
מידת כוס אוניברסלי
הבצק אמנם פריך אבל הוא מתפצל ונסדק.. לא נוח לעבוד איתו.
אז להוסיף עוד טיפה נוזלים תימיד אם קורה מצב שהוא לא נאסף