בורקס פילו בשר – זה סוג של אוכל נחמה בשבילי
משתפת מתכון Tali Elkayam
המרכיבים-
חצי חבילת דפי פילו מופשרים/או בצק עלים
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 ביצה
1 כף שמן
2 בצלים קצוצים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
חצי כפית מכל תבלין:
סומק, פפריקה מתוקה,
כמון,
מלח ופלפל שחור
ההכנה-
במחבת טפלון רחבה לחמם שמן זית ולטגן בצל עד להזהבה.
כשהבצל מזהיב יש להוסיף שום ולערבב כחמש שניות.
להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי ערבוב עם מזלג על מנת לפורר את הבשר.
להוסיף פטרוזיליה ותבלינים ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו ונאטם.
לכבות את האש ולקרר.
להוסיף ביצה לבשר ולערבב היטב.
לקחת שלושה דפים לרסס או להבריש כל אחד במעט תרסיס שמן ולהניח אותם אחד על השני.
להניח חצי מכמות הבשר באמצע הדפים ולגלגל הדוק.
לעשות את אותה הפעולה שוב עם החצי השני של תערובת הבשר.
לרסס עוד קצת ספריי על הבורקס המגולגל ולאפות בטמפרטורה 150 מעלות כחצי שעה עד להזהבה.
ניתן להוסיף מעט שומשום ו/או קצח.