עוגת תפוחים הונגרית באדיבות רחל קוזמה
200 גר' קמח
150 גר' חמאה
4 כפות סוכר
כפית אבקת אפייה
1 סוכר וניל
גרידה מלימון
2 חלמונים
כף שמנת חמוצה או חלב
5 תפוחים
2 כפות סוכר
כפית קינמון
2 כפות סילאן
וניל
מיץ לימון
בקערה שמים 2 כוסות קמח ( כוס חד פעמי קר ) מוסיפים 150 ג' חמאה רכה ,
4 כפות סוכר , 1 א' אפיה , 1 סוכר וניל , גרדת לימון , 2 חלמונים , כף שמנת חמוצה ,
וללוש היטב הכל לבצק רך ונעים , אם יבש להוסיף כף שמנת חמוצה נוספת ! ל
עטוף ולמקרר לחצי שעה ,
בסיר נבשל 5 תפוחים פרוסים לקוביות עם 2 כפות סוכר , כפית קינמון , 2 כפות סילן , וסוכר וניל 1 מיץ מחצי לימון , לבשל עד רכות ולצנן ,
לחלק את הבצק ל2 ולרדד ,
ולשים בפיירקס מרוח בחמאה ,
לפזר על הבצק פרורי עוגיות לא חשוב איזה ,
ולדקור עם מזלג ולשים מעל את תערובת התפוחים ומעל את החלק השני של הבצק מרודד ,
שוב לדקור במזלג ולמרוח את החלבון של הביצים ולתנור 180 מעלות לחצי שעה , או עד הזהבה ,
ולפדר בא' סוכר !! בהצלחה