עוגת תפוחים הונגרית

עוגת תפוחים הונגרית באדיבות רחל קוזמה

200 גר' קמח

150 גר' חמאה

4 כפות סוכר

כפית  אבקת אפייה

1 סוכר וניל

גרידה מלימון

2 חלמונים

כף שמנת חמוצה או חלב

5 תפוחים

2 כפות סוכר

כפית קינמון

2 כפות סילאן

וניל

מיץ לימון

 

 

בקערה שמים 2 כוסות קמח ( כוס חד פעמי קר ) מוסיפים 150 ג' חמאה רכה ,

4 כפות סוכר , 1 א' אפיה , 1 סוכר וניל , גרדת לימון , 2 חלמונים , כף שמנת חמוצה ,

וללוש היטב הכל לבצק רך ונעים , אם יבש להוסיף כף שמנת חמוצה נוספת ! ל

עטוף  ולמקרר לחצי שעה ,

בסיר נבשל 5 תפוחים פרוסים לקוביות עם 2 כפות סוכר , כפית קינמון , 2 כפות סילן , וסוכר וניל 1 מיץ מחצי לימון , לבשל עד רכות ולצנן ,

לחלק את הבצק ל2 ולרדד ,

ולשים בפיירקס מרוח בחמאה ,

לפזר על הבצק פרורי עוגיות לא חשוב איזה ,

ולדקור עם מזלג ולשים מעל את תערובת התפוחים ומעל את החלק השני של הבצק מרודד ,

שוב לדקור במזלג ולמרוח את החלבון של הביצים ולתנור 180 מעלות לחצי שעה , או עד הזהבה ,

ולפדר בא' סוכר !! בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *