קובה אורז של פסח

מתכון באדיבות גילה עדי

בבית שלנו אמא שלי ז"ל תמיד היתה מכינה קובה אורז וביחוד לקראת פסח. .
כל התהליך מ א' עד ת' ויש גם סירטון
כמה כיף שאפשר להכין כמות ולהקפיא.
להלן המתכון
4 כוסות אורז (2 כוסות אורז עגול ו 2 כוסות אורז בסמטי)
2 כוסות חזה עוף טחון (יש להקפיד על הכמויות המדויקות)
להשרות את האורז כחצי שעה . לסנן מהמים ולערבב עם החזה עוף הטחון ולהוסיף מלח.לערבב עם האורז עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
למילוי: לקחת 400 גרם בשר בקר טחון , 2 בצלים גדולים קצוצים דק. מלח לפי הטעם, כפית בהאראט ופלפל שחור כורכום. רצוי להכין ולשים במקרר לספיגת הטעמים.
למעטפת הבצק
4 כוסות אורז שטוף מושרה ומסונן
2 כוסות חזה עוף טחון
מלח. לסנן את האורז ולערבב. לתת לבצק לנוח כ 10 דקות אם קשה להוסיף מעט מיד. נא לדייק בכמויות אם יותר חזה עוף יוצא קשה אם פחות מתפרק
לקחת כמות מהבצק אורז ולמלא עם הבשר טחון כמו קובות ולשטח.
למרק הקובות
להרתיח בסיר גדול מים מרק עוף כורכום גזר, וסלרי ובצל גדול שלם כחצי שעה.
לבשל את הקובות בתוך הציר ולסנן בתום הבישול.
ניתן להקפיא ולהגיש במרק או לטגן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *