קיש בטטה ופטריות טריות מעלף

אילנית פראג'י מגישה – קיש מעלף ל- שבועות

 

קיש-  פשטידת בטטה ופטריות 

תבנית: 26' מתפרקת

הבצק: פריך מלוח קנוי מופשר

תרצו להכין לבד בצק כנסו לכאן

לרויאל:-

שמנת 15%
2 ביצים
מלח, פלפל, אגוז מוסקט

למילוי-

בטטה גדולה
4 פטריות בינוניות
2 בצלים
תוספות: גבינת פרמז'ן מגוררת או כל גבינה אחרת שמתחשק (לדוגמא: קשקבל, פרומעז….)
עירית
הכנה-
לחתוך בטטה לסלייסים ולבשל במים חמים עד שמתרככת.
במקביל מניחים את הבצק על התבנית ומהדקים אותו גם בצדדים (חשוב). מכניסים לתנור לרבע שעה בערך (עד שמזהיב) עם חומוס/שעועית/כל דבר אחר כבד שימנע מהבצק לעלות.
מטגנים בצל חתוך במעט חמאה, אחרי 2 דקות מוסיפים את הפטריות. את הפטריות אפשר לחתוך גם לסלייסים, (או איך שרוצים) ומתבלים במלח.
הכנת הרויאל: שמים בקערה שמנת לבישול, 2 ביצים, מעט מלח, מעט פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים ביחד הכל.
הרכבה:
מניחים את הבטטה בשכבה אחידה על הבצק, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן בשכבה דקה ואחידה, לאחר מכן את הפטריות והבצל המטוגנים ואז עוד שכבה דקה מאוד של גבינת פרמז'ן.
ואז מוסיפים את הרויאל.
מעל פיזרתי עירית קצוצה גס.
הכנסתי לתנור שחומם ל180 בערך ל40 דקות עד שהרויאל מתקשה וזה הצבע שמתקבל.
וזהווו בתאבון
ספרו לי איך יצא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *