פקיילה – טבכה בסלק

מתכון לטבכה בסלק – שלי כהן

 

2 בצלים גדולים
7 שיני שום לכתוש
קילו או יותר בשר אדום אפשר צוואר / שפונדה / צלעות/אוסובוקו
11/2 כוסות שעועית לבנה

2 כפות גדושות תמצית סלק (קונים בחנויות תבלינים )

4 תפוחי אדמה מחולקים כל אחת ל 4
חצי כף פפריקה אדומה מתוקה
קורט פלפל שחור
3/4 כף קינמון
כף אבקת מרק בשרי
אופן ההכנה :
לטגן את הבצל לצבע זהב עדין להוסיף את השום הכתוש והבשר לטגן יחד כ- 10 דקות לערבב מיידי פעם שלא ידבק
להוסיף מים קצת יותר מגובה הבשר בערך 7 כוסות מים מביאים לרתיחה מוסיפים את הסלק (ניתן לקנות מוכן או להכין)

השעועית תפו"א אם רוצים ניתן להוסיף עוף או גרונות או ריאה ורגל הכל לפי טעמכם האישי

ולהוסיף את הקוקלות ולמי שיש מסרן גם אותו להוסיף.
נוסיף תבלינים קצת פלפל שחור קינמון ומלח אבקת מרק לקראת הסוף.
קוקלה:
אני מעדיפה עם קמח מצה יוצא רך מאוד ומי שאוהבת קוקלה יבשה יותר תשתמש הסולת
הכמות בערך ל 10 קוקלות
2 ביצים
כוס קמח מצה
5 שיני שום כתושות טרי
שומן כבש או בקר קצוץ קטן לפי טעמכם להוסיף תיבול של כפית קינמון ומלח. במידה ויבש להוסיף קצת מים.
אם עושים עם סולת 2 ביצים לכוס סולת יוצא בערך 6 קוקלות

למסרן – מעיים ממולא

חצי קילו בשר בקר טחון פרוזליה קוסברה ושמיר קינמון קורט פלפל שחור שום ובצל קצוץ 3/4 כוס אורז לערבב הכל היטב ולמלא את המעיים.

בישול הסיר על האש ואחר כך לפלטה לילה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *