מתכון לעוגת שוקולד נימוחה ועסיסית

עוגת שוקולד נימוחה ועסיסית – באדיבות מדלן אביב המוכשרת

מצרכים לתבנית בקוטר 20 ס"מ (כמו בתמונה):

– 3 ביצים גודל L
– 230 גרם סוכר (כוס ורבע)
– 130 מ"ל שמן (2/3 כוס)
– 200 מ"ל חלב(3/4 כוס )
– 130 גרם קמח (כוס )
– שקית אבקת אפייה
– 40 גרם קקאו (4 כפות )

אופן הכנה:

1. נקציף ביצים במהירות גבוהה כ-2 דקות.
2. לאחר 2 דקות נתחיל להוסיף את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה.
3. לאחר שהוספנו את כל הסוכר נקציף כ-3 דקות נוספות. אפשר גם יותר, אין סכנת הקצפת יתר. אז אם שכחתם והלכתם לנמנם לא קרה כלום ?
4. להוריד את מהירות המיקסר למהירות בינונית ולהתחיל להוסיף בהדרגה תוך כדי הקצפה את השמן ולאחריו את החלב.
5. לאחר שהוספנו את כל הנוזלים, נעצור את המיקסר וננפה פנימה את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה והקקאו.
6. נפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה (חשוב!) ונעבד עיבוד קצר מאוד רק עד לאיחוד החומרים.

עיבוד יתר יגרום לכך שהעוגה תצא דחוסה ולא אוורירית.
7. את הערבוב הסופי נבצע בעזרת לקקן בעדינות, בתנועות קיפול.
8. נעביר את הבלילה לתבנית ונאפה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. נאפה תחילה 40 דקות בלי לפתוח את התנור,

ולאחר 40 דקות נתחיל לבדוק את העוגה עם קיסם במרווחים של 5 דקות – עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים ולא יבש לגמרי.

אנחנו לא רוצים לייבש את העוגה, אלא שתצא עסיסית. נצנן לחלוטין בטמפ' החדר.
9. לציפוי: נרתיח שמנת בסיר / נחמם במיקרו ונשפוך את השמנת הרותחת על השוקולד.

נמתין כדקה ואז נערבב עד להמסה מוחלטת של השוקולד.

נשפוך על העוגה. אפשר לשקט בשלב זה במה שרוצים.

יאמי יאמי, שיהיה בתיאבון!

העוגה משתבחת מאוד אחרי כמה שעות כשהיא סופגת את הציפוי והופכת לעסיסית עוד יותר.
תהנו ❤️

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *