מתכון לקובה סלק

מתכון קובה סלק – מיכל מדינה

 

חצי קילו בשר טחון

מעט פטרוזיליה קצוצה

בלרי עלה קצוץ

בצל קצוץ

מלח, פלפל ,בהרט,פפריקה

כמון.

למרק –

בצל

2 כפות סוכר

2 סלקים חתוכים

כמה עלי סלרי קצוץ

לימון סחוט

2 כפות אבקת מרק

2 כפות רסק עגבניות

מלח,פלפל שחור

למעטפת הקובה –

ארבע כוסות סולת מלח ומים כמה שנכנס

 

קודם מכינים את הבשר:

לטגן בצל להוסיף חצי קילו בשר טחון, פטרוזיליה כוסברה וקצת סלרי רק העלים! קצוץ, כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה,

חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית כמון כשהבשר מוכן, להוריד מהאש ולתת לו להתקרר.

למרק: לטגן בצל, להוסיף סלק חתוך,

כף עד שתי כפות סוכר לפי הטעם, סלרי קצוץ בערך חצי חבילה,

לימון טרי סחוט, מלח, 2 כפיות אבקת מרק( הפרווה), 2 כפות רסק וקצת פלפל שחור.

הכנת הקובה: ארבע כוסות סולת, מלח ומים – לתת מנוחה של כחצי שעה

לכדרר כדורים לפתוח ולמלא תערובת בשר. להכין את כל העיגולים ואז להכניס למרק המוכן.- בשילו כ40 דקות.
טיפים: לצבע אדום יפה של המרק כדאי לבחור סלק כמה שיותר בצבע אדמה ולא ורוד.
חשוב שהבשר יתקרר טוב טוב לפני שמגלגלים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *