לביבות פראסה /כרישה

לביבות או קציצות פראסה / כרישה – מארי שקד שירזי

המצרכים –

4 ראשי פראסה

בצל

תפוחי אדמה גדול

2 ביצים

מלח פלפל שחור

ניתן להוסיף  מעט קמח מצה או קמח רגיל

 

את הפראסה/כרישה לשטוף היטב,
שיירד כל החול. לחתוך לחתיכות של 3-4 ס״מ.
לשים בסיר עם מים, בצל אחד גדול ותפוח אדמה גדול ולהרתיח.
בערך חצי שעה עד שהכל מתרכך.
להוציא את הפראסה לצנן ולסחוט טוב טוב מהמים.
מאוד מאוד חשובה הסחיטה,

אני זוכרת את הפעם הראשונה שלא סחטתי, אז הייתה לי פשטידת פראסה ולא קציצות .

להכניס את הפארסה, תפוח אדמה והבצל למג׳ימיקס ולטחון. לא יותר מידי אבל במידה שזה יהפוך לחלק אחד.
להוציא את התערובת, לשים בתוך קערה.
להוסיף 2 ביצים, מלח ופלפל שחור.
לחמם שמן במחבת ולטגן אותן עד שהן משחימות.
אם במקרה הבלילה דלילה מידי, זה סימן שלא סחטנו טוב. במקרה כזה להוסיף מעט קמח מצה/ קמח רגיל. אם סוחטים טוב, פשוט אין צורך להוסיף את קמח הוא מיותר.
לאחר שטיגנו, להניח בצד לנוח קצת.
ואז לטרוףףףף…
אפשר להוסיף לתערובת בשר טחון…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *