מתכון לטבכה טריפוליטאית וקוסקוס

קוסקוס טריפולטאי אסלי עם טבכה, טרשי ומפרום- נופר מכלוף

 

פתחתי שולחן כמו של סבתא שלי

איזה ארוחה משגעת הכנתי !

מתכון לטבכה:
בסיר עמוק לטגן בצל עד שמשחים,

להוסיף כף פפריקה מתוקה, כף חריפה (או לפי הטעם),

כף מרק בטעם עוף, ו2 כפות גדושות רסק לטגן מעט ולהוסיף מים (זה הבסיס).

על זה להוסיף כוס שעועית וחומוס אחרי השריה וקילו של חתיכות בשר או עוף,

שהמים יכסו את הירקות והבשר אבל לא להגזים עם המים,

מחכים שירתח ואז על אש נמוכה עד שהכל מתחיל להתבשל טוב (בערך שעה וחצי)

להוסיף 4-5 תפוחי אדמה (אפשר כל ירק שאוהבים) וכוסברה קצוצה ומעט סלרי קצוץ ולבזוק מעט קינמון (אל תוותרו) ,

ולהוסיף את המלח לפי הטעם (המלח מעכב בישול) לחכות עוד חצי שעה בערך עד שתפוחי אדמה מתררכים.
ניתן לשים שעועית/חומוס/ אפונה מוכנים קפואים ופשוט לשים אותם בסיר יחד עם תפוחי האדמה מאחר והם מוכנים..

הבשר צריך זמן של שעתיים להתרכך, אם שמים עוף אז הוא לא צריך הרבה גג שעה..

מתכון למפרום: מבוסס על המפרום של תומר תומס האלוף עם שינויים קלים
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון, להוסיף שומן כבש,

בצל גדול קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, 3 כפות פירורי לחם, כפית פפריקה מתוקה,

2 כפות בהרט, כפית מלח שטוחה, ביצה אחת ולערבב היטב
למלא תפוחי אדמה (חתוכים כמו פקמן) בתערובת בשר,

ובצד לטרוף 2 ביצים עם מעט רסק לצבע וצלחת של קמח ולשים את המפרום בתוך הקמח ואז בביצה ולטגן עד שמשחים.
לרוטב: לטגן בצל אחד ופלפל חריף ו3 כפות רסק גדושות עד שהכל מזהיב להוסיף חצי כפית סוכר,

להוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה, וחריפה לפי הטעם, כף מרק עוף ומלח פלפל לפי הטעם..

ושיני שום בערך 4 לפרוסות, לטגן מעט ולהוסיף מים. לסדר את המפרום בתוך הסיר כשהמים יכסו חצי מפרום לפחות

. לקראת הסוף לסחוט לימון שלם ולפזר פטרוזיליה קצוצה מעל הכל

מתכון לקוסקוס:
קילו סולת בקערה רחבה לקחת חצי כוס מים וחצי כוס שמן מערבבת טוב עם הקוסקוס

(לשים מעט מים כל ערבוב כדי להגיע לכל גרגיר) מוסיפה מלח כף ומסננת פעם ראשונה לשים 40 דקות על הגז אש גבוהה.

ואחרי זה להוריד מהגז לשים בקערה גדולה להוסיף עוד חצי כוס שמן ו3 כוסות מים לערבב טוב

לשים על הגז עוד 40 דקות בערך להוריד מהגז לשים בקערה לערבב טוב לחכות שקצת יתקרר ולסנן אותו.

מתכון לטרשי (סלט דלעת):

דלעת לקחתי בערך חצי מהדלעת הארוזה (רבע דלעת) עם תפוח אדמה אחד או שניים (דלעת 65% תפוא 35% זה היחס),

להרתיח עד שנהיה רך לפירה. ל

מעוך את שניהם להוסיף מעט שמן, מעט חומץ, מעט מיץ לימון, כפית כמון, כפית פפריקה, מעט פפריקה חריפה,

שן שום כתושה ולבזוק קימל טחון, ומלח לפי הטעם. לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך.

זה אמור להיות חמוץ חריף וזה מוסיף בטירוף לקוסקוס!

מסייר (חמוצים):

ירקות שאוהבים אני שמתי גזר גמבה שומר צנון קולורבי ומעט נענע התבלון:

כף שמן, כף חומץ, מיץ מלימון שלם,

שן שום כתושה מלח ופלפל שחור לפי הטעם לערבב היטב.

פורסם על ידי ‏‎Nofar Machluf‎‏ ב- יום חמישי, 18 ביוני 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *