תבשיל צלי חגיגי עם פטריות

בשר צלי עם פטריות/ סיון אוחיון

בשר צלי מס׳ 5 (אפשר גם 6 פילה מדומה)

מרתיחים את הבשר כ(שעתיים וחצי) בסיר עם

מים+בצל חתוך גס+עלי דפנה(5), כמה עלי סלרי עם הגבעול (חצויים ל 2),

וכמה גרגירי פלפל אנגלי (6-7)

אם יש סיר לחץ אז מבשלים פחות זמן (מקצר התהליך).
מבשלים עד שהבשר רך( שסכין חדה ננעצת עד הסוף ויוצאת חלק)..
בסיום ההרתחה מוציאים את הנתח ומצננים היטב, (את הציר שבושל בו הנתח שומרים!)

אחרי שמתקרר לחתוך את הבשר לפרוסות

בשלב שני –
בסיר אחר ורחב לטגן 2 -3 בצלים עד להשחמה,

להוסיף 2-3 קופסאות פטריות 6-7 שום קצוצות ולאדות היטב .

לתבל במרק עוף ,כף אבקת מרק פטריות,מעט מלח ,

פלפל שחור, כפית כורכום ,מעט פפריקה מתוקה,

טיפה כמון, 5 /4 עלי דפנה, 4/5 פלפל אנגלי,

מעט אגוז מוסקט ותבלין לצלי* (שקונים בחנות תבלינים)

ומעט *תבלין גרגירי חרדל (לא חובה אבל מוסיף).
להוסיף את הצלי ( לחתוך אותו רק שהוא מתקרר ), לצרוב אותו מעט יחד עם התבלינים (להוסיף מעל הצלי גם כף סילאן).

ולהוסיף כוס וחצי מציר הבשר( שהרתחנו בו את הצלי),

1/3 כוס חד פעמית יין אדום חצי יבש(שמרכך פלאים את הבשר)

להוסיף עוד קצת מים מורתחים טיפה מעל לגובה הבשר

להביא לרתיחה על להבה גבוהה בינונית ולאחר מכן לבשל על להבה נמוכה!

להוסיף כוסברה קצוצה חצי צרור.

וקורט קינמון (לא חובה)מעל חתיכות הבשר ולבשל על להבה נמוכה בערך שעה ,

שעה וחצי אפשר גם יותר, אבל שיהיה בלהבה נמוכה במכסה סגור
עד שהבשר רך מאוד מאוד – סיון אוחיון אברגיל
הכי טעים להעביר את הסיר על הפלטה לאחר הבישול

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *