עוגת תותים קצפת ומסקרפונה עם שכבת מרנג וציפוי שוקולד לבן שילוב מנצח

עוגת תותים קצפת ומסקרפונה עם שכבת מרנג וציפוי שוקולד לבן שילוב מנצח- יאנה מורדכייב

 

לשכבת הטורט-
4 ביצים
חצי כוס סוכר
להקציף במיקסר לתערובת תפוחה
להוסיף כוס קמח תופח לערבב במהירות בינונית
לחמם תנור ל 180 מעלות להעביר לתבנית מושמנת 24 סמ

ולאפות 15 דק

להוציא ולצנן

לשכבת המרנג
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
50 גרם אבקת סוכר
להקציף חלבונים עד לתערובת עם בועות ולהוסיף בהדרגה סוכר להמשיך בהקצפה עד לתערובת לבנה ויציבה
מוסיפים אבקת סוכר מערבבים בתנועת קיפול.

לשרטט עם עיפרון על נייר אפייה עיגול בקוטר של 24 סמ ולהניח בעזרת כף את התערובת.

אם נשאר מהתערובת אפשר לזלף בשביל קישוט.

לחמם תנור ל 110 מעלות בלי טורבו ולהכניס לשעתיים

לקרם קצפת ומסקרפונה-
3 אריזות שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג וניל
קופסת מסקרפונה 40 % של גד
וכוס חלב
ולערבב עד לתערובת אחידה
ולהוסיף תותים קצוצים אני הכנתי מקופסה שלמה

ציפוי שוקולד לבן להכין יום לפני
150 שוקולד לבן
1 וחצי שמנת מתוקה
להרתיח את השמנת להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד

לערבב היטב עד לתערובת אחידה להכניס למקרר לכל היום
יום למחרתלהקציף את התערובת לתערובת יציבה
להרכבת העוגה
להניח מסביב לרינג שקף
למטה מניחים את הטארט
לשפוף חצי מהתערובת של הקרם
מעל הקרם להניח את המרנג
ואז את הקרם שנשאר מעל המרנג
להניח במקפיא לשעתיים עד שהעוגה תתייצב

ומעל למרוח את ציפוי השוקולד הלבן ולהכניס למקפיא לעוד שעתיים

עוגת תותים קצפת ומסקרפונה עם שכבת מרנג וציפוי שוקולד לבן שילוב מנצח

2 תגובות

  1. עוגה טעימה ביותר אבל בתבנית בקוטר 24 בכמויות המתוארות יוצאת ככ גבוהה שלא ניתנת לאחסון כלל.
    ממליצה תבנית בקוטר 28 סמ וגם אז היא תצא גבוהה.
    מה שבטוח.. היא טעימה ביותר!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *