עוגיות אמסטרדם

צילום – שירן פינחס נחום
עוגיות אמסטרדם חלומיות
מבוסס על מתכון של רון יוחננוב בתוספת קטנה שלי-  שירן פינחס נחום
מרכיבים – 20 עוגיות
100 גרם סוכר
50 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות קקאו
200 גרם קמח לבן
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתייה
100 שוקולד צ'יפס שוקולד מריר
למילוי:
3 חפיסות שוקולד לבן שבור לקוביות.
ההכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר (הלבן והחום) והחמאה, עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערה את הביצים והווניל וממשיכים לערבב.
מנפים יחד את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים ומערבבים ערבוב קצר,
עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ונותנים ערבוב נוסף קצר.
3. מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר, כחצי שעה לפחות.
4. מכינים את העוגיות: עבור כל עוגייה לוקחים כדור פינג פונג קטן של בצק מהתערובת, משטחים על היד ובמרכזו מניחים 3 קוביות שוקולד ה
לבן, מהדקים את הקצוות לעיגול ומניחים בצד.
את השלב הזה עושים עם ידיים רטובות למניעת הדבקות הבצק.
5. אופים בתנור 10-12 דקות.
לאחר אפייה מצננים על השיש 10 דקות.
טיפ: אני מקפיאה לפני אפייה ומוציאה להפשרה 10 דקות לפני הכנסה לתנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *