שבלולי קינמון

צילום – טובה ניסים

שבלולי קינמון – טובה ניסים

בצק שמרים עם מילוי של קינמון וחמאה ריח משגע

 

מרכיבים –

לבצק-

1 קילו קמח.

2 ביצים

כף תמצית וניל.

3/4 כוס שמן/200 גר' חמאה רכה

כוס סוכר

2 כפות שמרים יבשים

כפית מלח

3 כוסות מים פושרים פחות יותר לפי הבצק

למילוי-

כ- 100 גר' חמאה/שמן

כוס וחצי סוכר

2 כפות גדושות קינמון

כף קקאו (אפשרי)

ההכנה –

 

ללוש את מצרכי הבצק לישה ארוכה במיקסר 10 דקות.

להניח להתפחה כשעה.

לחלק 4 כדורים.

לרדד כל כדור למלבן גדול .

למרוח מעט חמאה/שמן  ולפזר תערובת קקאו סוכר טחון וקינמון.

ולגלגל לרולדה ולפרוס לפרוסות ולשים בתבנית על גבי נייר אפייה.

שוב להתפיחה 30 דקות. להמיס מעט חמאה להבריש את השבלולים.

ולאפות בחום 180 כחצי שעה .

להבריש מעל סירופ סוכר או דבש ביציאה מהתנור

סירופ מכינים – חצי כוס סוכר  מבשלים עם חצי כוס מים וקצת מיץ לימון

שבלולי קינמון

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *