רולדה גבינה מבצק שמרים

Dorit Avtalion Shriker ·

רולדות שמרים גבינה

 

מרכיבים-
חצי קילו קמח מנופה
150 גרם חמאה
כף ‏ שמרים יבשים
רבע כפית מלח
2 ביצים
כחצי כוס חלב
חצי כוס סוכר
סוכר וניל
גרידה לימון
.
מלית –
חצי קילו ‏גבינה טוב טעם /טובורג
3/4 ‏כוס סוכר
‏2 כפות ‏קורנפלור
‏ביצה
גרידה מלימון
2 שקיות סוכר וניל
‏מי שאוהב להוסיף – 1/4 כוס צימוקים
ההכנה-
ננפה קמח לקערת המיקסר נערבב היטב עם שאר המרכיבים ונפעיל את המיקסר על מהירות איטית.
10 דקות לישה.
אם צריך, נוסיף עוד חלב לבצק רך ונעים.
נניח לתפיחה של שעה מכוסה . אפשר להכין מראש ולהתפיח במקרר.
נערבב מצרכי המלית לתערובת אחידה.
נחלק ל- 2 חלקים
נרדד למלבן גדול
נחתוך בצדדים לרצועות
נניח את חצי מהמלית במרכז ונסגור עם הרצועות אחת מעל השניה באלכסון .
התפחה של חצי שעה.
נמרח בביצה טרופה ולתנור 180 מעלות 30-40 דקות
ניתן למרוח סירופ סוכר
נרתיח חצי כוס מים עם רבע כוס סוכר עד שיתקבל נוזל סמיך.
מירב בדיט טליאז

5 תגובות

  1. תודה. אלה הרולדות של אמי, עליה שלום.
    לא הכנתי עד היום, אבל דירבנת אותי. מתחייבת בפני עצמי י להכין ולספר לך חוויות.
    שבת שלום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *