גבינה צפתית תוצרת בית

ליאת קאדר
גבינה צפתית בייתית – מתכון של ליאת קאדר
לקראת שבועות מכינים גבינות בבית
 גם טעים יותר וגם חוסף כסף
המרכיבים-
3 שקיות חלב 3%
גביע יוגורט
5 כפות חומץ
כף וחצי מלח
ההכנה –
3 ליטר חלב בשקית 3%
להכניס לסיר ולהביא לרתיחה
להוריד מהגז ולהוסיף –
יוגורט ביו 3% ולערבב
5 כפות חומץ ולערבב .. נוצרים הגושים
כף וחצי מלח ( מי שאוהב מלוח צריך להוסיף עוד)
לערבב כל הזמן
להוציא את הגושים שנוצרו למסננת – ניתן להעביר לחיתול או בד .
לאחר חצי שעה להעביר לקרור
לשמור מעט מהמים
ולהעביר את הגבינה לכלי עם מי הגבינה
אפשר להוסיף טעמים כמו שום שמיר,קצח
או זיתים.
כל מה שאוהבים.
חג שמח

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *