כרובית עם בשר בתנור

רויטל כהן
כרובית בתנור – רויטל כהן 
מרכיבים-
כרובית גדולה שבושלה במים רותחים עם מלח כ -10 דק'.
למילוי הבשר-
חצי ק"ג בשר טחון
1 בצל סגול בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
כפית ראס אל חנות או בהרט
כפית נענע יבשה
מלח ופלפל שחור
רבע כוס שמן זית
לציפוי:
פירורי לחם זהב
מעט פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
1 ביצה טרופה

כרובית עם בשר בתנור

ההכנה-
לאחר שהכרובית בושלה מעט במים רותחים מעבירים אותה למי קרח לעצור בישול, מסננים מהמים ומייבשים מעט.
מערבבים את כל חומרי מלית הבשר וממלאים את הכרובית בחלקה האחורי. משתדלים לדחוס כמה שיותר בשר בין פרחי הכרובית ובכל החריצים ואת כל התחתית.
מניחים את הכרובית על תבנית אפייה כאשר החלק התחתון עם הבשר כלפי מטה,
ובעזרת מברשת מורחים שמן זית על על החלק העליון של הכרובית ומתבלים במלח ופלפל.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.
מוציאים מהתנור כאשר הכרובית השתזפה יפה וקיבלה צבע זהוב מעט וכאשר הבשר כבר עשוי.
לאחר מכן מורחים ביצה על הכרובית היטב.
את פירורי הלחם והפטרוזילה מערבבים היטב בשמן זית ולאחר מכן מצפים את כל חלקה העליון של הכרובית בפירורי הלחם
מעבירים שוב לתנור עד שהציפוי של פירורי הלחם הופך זהוב וקריספי.
חשוב מאוד לערבב את פירורי לחם והפטרוזילה בשמן זית על מנת שלא יישרפו באפייה.
בתיאבון!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *