קציצות על מטבוחה

מלי מאירוב

קציצות על מטבוחה של מלי מאירוב אלופת העולם !

המרכיבים-

 

חצי קילו בשר טחון

צרור פטרוזיליה

בצל

2 כפות פירורי לחם

ביצה

2 כפות שמן

כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה מתוקה

לרוטב מטבוחה-

10 עגבניות

רבע כוס שמן

4 שיני שום קצוצות

פלפל חריף

חצי גמבה

פפריקה מרוקאית

כפית סוכר

פפריקה חריפה

מלח

2 כפיות רסק עגבניות

קציצות על מטבוחה

ההכנה –

 

נערבב בשר עם צרור פטרוזיליה קצוצה.,בצל מגורד, 2 כפות פרורי לחם,

ביצה אחת.2 כפות שמן, כפית מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית כמון. חצי כפית פפריקה מתוקה..

נערבב טוב טוב.

נגלגל כדורים קטנים ונשטח טיפה.

נטגן אותם קלות, בערך 2 דקות מכל צד ונניח בצד.

(לא חובה לטגן..מי שרוצה יכולה להניח את הקציצות ישר בסיר).

רוטב המטבוחה:

נגרד 10 עגבניות או נכניס למעבד מזון.

אם זה במעבד מזון אז עם הקליפה..אני עשיתי במעבד

ניקח סיר רחב ונשים רבע כוס שמ,שהשמן חם נכניס את העגבניות המגורדות

4 שיני שום קצוצות,אחד פלפל חריף קצוץ, חצי גמבה קצוצה

נבשל אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים.

בערך 20 דקות,או יותר נערבב מדיי פעם.

כף גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית,כפית סוכר,.חצי כפית פפריקה חריפה..כפית מלח…ונערבב בשמן שבסיר

שאתם רואים צבע אדום חזק אתם מוסיפים 3/4 כוס מים ו 2 כפיות רסק עגבניות .

מניחים את הקציצות סוגרים מכסה ומבשלים אש קטנה חצי שעה, טועמים ומתקנים תיבול.

קציצות על מטבוחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *