תבשיל עוף טוניסאי עם חומוס ומלא ירקות

צחי לוי
תבשיל עוף וירקות מעלף לקוסקוס – מאת צחי לוי
המרכיבים-
2 בצלים
חלקי עוף 4-5
3-4 תפוחי אדמה
3 גזרים
3 קישואים
בטטה
דלעת
עלי סלרי
רבע כרובית
2 כוסות חומוס מבושל
פפריקה מתוקה
מרק עוף
מלח
מעט כמון
פלפל שחור
כורכום
קינמון
ראס אל חנות

תבשיל עוף טוניסאי עם חומוס ומלא ירקות

ההכנה –
בסיר רחב קצת מעל רבע כוס שמן , להזהיב 2 בצלים חתוכים צורת ירח (אני משתמש בבצל סגול).
להוסיף את חלקי העוף שאוהבים ולהזהיב אותם מס' דקות משתי הצדדים.
להוסיף 3-4 תפוחי אדמה חתוכים גס, 3-4 גזרים חתוכים גס, 3 קישואים חתוכים גס ,
בטטה חתוכה לעיגולים עבים , דלעת חתוך גס,
3 עלי סלרי עם הגבעול חתוך גס, רבע כרובית חתוכה גס.
נוסיף מעל הירקות 2 כוסות חומוס מבושל.( אני משתמש בחומוס יכין בקופסת שימורים ללא חומר משמר).
בקערה נסדר 2 כפות מלאות פפריקה מתוקה,
כף מלאה מרק עוף, כף שטוחה מלח, מעט כמון, מעט פלפל שחור, כף כורכום, מעט קינמון, מעט ראס אל חנות ומעט בהרט.
נוסיף 3 כוסות מים חמים לקערת התבלינים ,
נערבב ולשפוך הכל מעל הירקות והעופות,
נביא את הסיר לרתיחה ולאחר מכן מכסה סגור ולהשאיר בלהבה קטנה להמשך בישול למשך שעה וחצי ,
עד שהירקות רכים.
מידי פעם להשקות בכף את הירקות והעופות.
תבשיל עוף טוניסאי עם חומוס ומלא ירקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *