מתכון לקציצות דגים מעלפות – מאת הלנה בן חמו
המרכיבים-
1 קג מרלוזה או טונה או כל דג שאוהבים(אפשר גם דגים טריים)
1/2 קג דג נסיכת הנילוס
כוסברה
פטרוזיליה
כרפס
בצל
6-8 שיני שום כתוש
מלח
שמן
מרק עוף
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
לרוטב החריף-
גמבה גדולה פרוסה
פלפל חריף
קופסא חומוס מבושל
2 עגבניות
קופסה עגבניות מרוסקות
הרבה שיני שום 10 לפחות
תבלינים
פפריקה חריפה ,מתוקה
כורכום
כמון
מתכון לקציצות דגים ברוטב מרוקאי חריף
ההכנה –
לנקות ולהשרות את הדגים עם חומץ או לימון ומלח.
לשטוף ולטחון עם כוסברה כרפס, פטרוזיליה ,בצל ושום .
לתיבול מלח, שמן, מרק עוף פרווה ,
2 ביצים ו 3 כפות פירורי לחם או לחם ישן מושרה.
לערבב את הכל יחד לתת מנוחה.
בינתיים להכין הסיר- לחמם שמן
להוסיף גמבה, פלפל חריף , שתי עגבניות חתוכות או קופסא של עגבניות חתוכות , ושיני שום שלמות או פרוסות ,להקפיץ היטב .
להוסיף את התבלינים ,החומוס ומעט מים ולתת לרוטב לרתוח.
ולהכין קציצות בכדורים, ולסדר בסיר .לאחר רתיחה טובה להנמיך את הלהבה ולנענע את הסיר מידי פעם . 20-30 דקות.
אפשר להוסיף כף רסק עגבניות ולעטר בכוסברה קצוצה בהצלחה הלנה בן חמו
2 תגובות
איזה דג אפשר לקחת במקום נסיכת הנילוס? האם לטחון הכוונה במכונת בשר או בסכין לחתוך גס
כל דג אחר ,לטחון במכונת בשר או במג'ימיקס